آموزش متلب رایگان
بهنام خدا، سلام… با آموزش متلب رایگان در خدمت شما هستیم. آموزش رایگان متلب هوسم، شامل مجموعهای از جلسات متن-محور آموزش مقدماتی متلب است. این مجموعه آموزشی برای علاقهمندان به نرم افزار متلب آماده شده است. این آموزش برای یک گروه یا رشته تحصیلی خاص مانند برق یا مکانیک آماده نشده است. بلکه تمامی دانشجویان در رشتههای مختلف و حتی دانشآموزان دبیرستانی که به نرمافزار متلب نیاز دارند، میتوانند از این آموزش استفاده کنند. با هوسم همراه باشید…
آنچه در این جلسه آشنایی با آموزش متلب رایگان هوسم خواهید دید…
در این جلسه، هدف آشنایی شما با آموزش متلب رایگان هوسم است. بخشی از توضیحاتی که در این جلسه داده شده، ممکن است برای بعضی از شماها بدیهی باشد. اما، عزیزانی هستند که سوالات یا ابهاماتی از این قبیل دارند و متاسفانه قبلا نتوانستهاند برای آنها پاسخی بیابند. بنابراین، افرادی که آشنا هستند میتوانند بعضی از بخشها را مطالعه نکنند. بخش بعدی به نکاتی اشاره کردهایم که هر فرد علاقهمند به متلب باید بداند. تازه به شما کمک میکند که گول جوسازیها را نخورید! 😉
آموزش متلب مقدماتی تا پیشرفته
آموزش نرم افزار متلب را میتوان به دو سطح تقسیم کرد:
- آموزش سطح مقدماتی
- آموزش سطح تخصصی
آموزش سطح مقدماتی در تمامی رشتههای تحصیلی مانند برق، ریاضی، کامپیوتر، مکانیک، عمران و غیره یکسان است. چون در آموزش سطح مقدماتی به آموزش اصول اولیه نرمافزار متلب و برنامه نویسی در متلب پرداخته میشود. اما، آموزش سطح تخصصی برای هر رشته تحصیلی متفاوت است. چون، در آموزش تخصصی دستورات اختصاصی مرتبط با رشته تحصیلی آموزش داده میشود. راه ورود به آموزش سطح تخصصی، یادگیری آموزش سطح مقدماتی است.
بیایید یک مثال ساده را مرور کنیم. پردازش تصویر یکی از شاخههای تحصیلی شناختهشده است که بسیاری از دانشجویان یک آشنایی جزئی با آن دارند. اگر علاقهمند به آشنایی با پردازش تصویر بودید، در این لینک (کلیک کنید) توضیحاتی درباره آن داده شده است. در آموزش متلب مقدماتی، دانشجوی پردازش تصویر همان آموزشی را میتواند دنبال کند که یک دانشجوی مکانیک میبیند. اما، در آموزش متلب تخصصی، دانشجوی پردازش تصویر باید بهدنبال آموزشی باشد که اختصاصی برای پردازش تصویر است. چون متلب یک تولباکس اختصاصی برای پردازش تصویر دارد. و دقیقا فقط آن تولباکس و حتی فراتر از آن باید به دانشجو تدریس شود.
ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا از اول دانشجوی پردازش فقط همان تولباکس اختصاصی را یاد نگیرد؟ خب جواب واضح است؛ تولباکس پردازش فقط دستورات تخصصی را دارد. دستورات پایهای و عمومی در متلب را پوشش نمیدهد. مثلا، در این تولباکس، ساختن ماتریس یا نوشتن حلقه for را آموزش نمیدهند. بلکه از ماتریس و حلقه for استفاده میکنند. یعنی فرض را بر این گذاشتهاند که شما بلدید. یک مثال سادهاش این است که میخواهید مکانیک خودرو شوید. اما نمیخواهید ابتدا با مقدمات و ابزارها آشنا شوید، بلکه میخواهید بلافاصله خودرو تعمیر کنید. پس اول، آموزش سطح مقدماتی در متلب بعد آموزش تخصصی…
برویم سراغ فهرست مطالب آموزش متلب…
فهرست مطالب آموزش متلب رایگان
فهرست مطالب دوره آموزش متلب رایگان هوسم در ادامه آمده است. دقت کنید، این لیست به مرور زمان بروزرسانی میشود و به تعداد جلسات آن افزوده میشود. همچنین، منتظر کتاب PDF رایگان آموزش متلب و ویدئوی آموزش سریع متلب باشید. شما میتوانید برای دریافت خبر انتشار PDF و ویدئو به دو روش ثبتنام در خبرنامه (خبرنامه در پاورقی سایت) یا عضویت در کانال تلگرام هوسم اقدام کنید.
جلسه 01: متلب چیست؟
متلب چیست
جلسه 02: آشنایی با محیط متلب
آشنایی با محیط متلب
جلسه 03: ایجاد متغیر در متلب
تعریف متغیر در متلب
جلسه 04: ترفندهای متلب 1
ترفندهای متلب 1
جلسه 05: ایجاد آرایه در متلب
تعریف آرایه در متلب
جلسه 06: ماتریسهای خاص در متلب
ماتریس های خاص در متلب
جلسه 07: اندیسگذاری در متلب
اندیس گذاری در متلب
جلسه 08: عملیات روی آرایهها در متلب
عملیات روی آرایه ها در متلب
جلسه 9: آشنایی با محیط متلب 2
آشنایی با محیط متلب 2
جلسه 10: ماتریسهای تصادفی در متلب
تولید اعداد تصادفی در متلب
جلسه 11: ترفندهای متلب 2
ترفندهای متلب 2
جلسه 12: توابع آماری در متلب
توابع آماری در متلب
جلسه 13: رشته در متلب
رشته در متلب
جلسه 14: رسم نمودار در متلب
رسم نمودار در متلب
جلسه 15: عملگرهای مقایسه در متلب
عملگرهای مقایسه در متلب
جلسه 16: دستور if در متلب
دستور if در متلب
جلسه 17: حلقه در متلب
حلقه در متلب
جلسه 18: تعریف تابع در متلب
تعریف تابع در متلب
جلسه 19: آرایه سلولی در متلب
آرایه سلولی در متلب
جلسه 20: structure در متلب
structure در متلب
جلسه 21: دستور input در متلب
دستور input در متلب
جلسه 22: محاسبه انتگرال در متلب
محاسبه انتگرال در متلب
ممکن است بسیاری از شما بارها برای یادگیری متلب اقدام کرده باشید، اما راهش را پیدا نکردید که نکردید. پیشنهاد میکنم بخش بعدی را بخوانید، چون ما با دانشجوهای زیادی در ارتباط هستیم و مشکلاتی را میبینیم که ممکن است مشکل شما هم باشد.
مشکلات دانشجویان در یادگیری متلب
ما دانشجویان علاقهمند به متلب را به سه دسته تقسیم کردهایم:
- دستهای از دانشجویان در همان دو سال اول مقطع کارشناسی (خیلی زود) با متلب آشنا میشوند. متلب مقدماتی را میآموزند. این دسته، شروع خوبی با متلب داشتند. اگر هدفمند کار کنند میتوانند بهسرعت در متلب به تسلط برسند.
- دسته دیگری از دانشجویان در سال آخر کارشناسی هنگام انجام پایاننامه کارشناسی با متلب آشنا میشوند. اتفاقا، آنجا انتظار میرود که متلب تخصصی (پیشرفته) را یاد بگیرند. چون موضوع پایاننامه آنها کمی تخصصی است. اما مشکل اینجاست که آنها اصلا متلب بلد نیستند. این دانشجویان کمی عقب هستند. باید بیشتر از حد معمول برای پایاننامه وقت بگذارند.
- دسته سوم، افرادی هستند که مقطع کارشناسی اصلا با متلب سروکاری نداشتند. در مقطع کارشناسی ارشد یا بعضا در دکتری نیاز دارند با متلب کار کنند. خب طبیعتا این دانشجویان خیلی عقب هستند. چون مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، دو مقطع کاملا تخصصی هستند. نیاز است دانشجویان مجهز وارد این دوره تحصیلی شوند. یا حداقل به محض اینکه نقطه ضعفهای خود را شناختند، به سرعت آنها را رفع کنند.
مشکل دسته دوم و سوم، تنها دیر آموختن متلب نیست. مشکل آنجایی بیشتر میشود که میخواهند یک پرش انجام دهند و به علت فرصت کم یکباره متلب مقدماتی را یاد نگیرند و بروند سراغ متلب تخصصی… با تجربه چندین ساله در این حوزه، به شما میگوییم که این بدترین تصمیم ممکن است. مثال این افراد، همانند کودکی است که 10 ساله است و هنوز مدرسه نرفته است. به علت از دست رفتن زمان، این کودک از چهارم ابتدایی شروع نمیکند! بلکه از اول ابتدایی شروع میکند. نهایتا اینگونه است که به خاطر سن و درک بیشتر میتواند این دوره عقب افتادگی را کمی جبران کند.
ممکن است این مثالها برای عدهای از دوستان ساده و بیارزش باشد. اما این توضیحات نشات گرفته از دغدغهها و مشکلاتی است که دانشجویان مطرح میکنند یا بهدنبال جواب هستند. مهم نیست که در کدام یک از دستههای بالا قرار میگیرید. مهم این است که به خاطر فشار روانی و زمانی تصمیم نادرست نگیرید. بهترین تصمیم را بگیرید. در هر مقطعی که هستید از همان ابتدا یعنی آموزش متلب مقدماتی را شروع کنید. آموزش متلب رایگان هوسم میتواند به شما در یادگیری آموزش متلب مقدماتی کمک کند.
اشتباه رایج دانشجویان در آموزش کدنویسی
یکی دیگر از مشکلات علاقهمندان به متلب یا هر زبان کدنویسی دیگر این است که دستها روی کیبورد نیست! یعنی چه؟! عزیزان، هر درسی، علمی، شاخهای باید با سبک مناسب خودش آموخته شود. طبیعتا برای درسهای صرفا حفظی، راهی جز حفظ کردن نیست. شاید درک متن و موضوع به شما در حفظ کردن کمک کند، اما بازهم باید حفظ کنید. اینجا چندان کاغذ و خودکار برای تمرین کردن به کار شما نمیآید. البته، اگر تقلب را فاکتور بگیریم! 😁
اما در سمت مخالف، در درسهای محاسباتی یا ریاضی-محور اصولا حفظ کردن چندان به کار نمی آید. جز برای حفظ کردن چند فرمول و … . در این درسها حفظ کردن خطرناک است و شما را به بن بست میبرد. در این نوع درسها، 20 کیلو کاغذ چرکنویس و 10 خودکار باید کنارتان داشته باشید و حسابی تمرین کنید!
مشابه درسهای حفظی و ریاضی، کدنویسی هم سبک خاص خود را برای آموزش دارد. در اینجا، کیبورد نقش کلیدی دارد! در کدنویسی، باید همواره دستها روی کیبورد باشد و حسابی تمرین کنید. ما دانشجویانی را داشتیم که ویدئوهای آموزشی را میدیدند و در کلاسهایمان حاضر میشدند، اما یک خط هم کدنویسی تمرین نمیکردند. این کار درصد موفقیت شما را بسیار پایین میآورد. سبک موفقیت در یادگیری کدنویسی، دست روی کیبورد است. پس برای متلب هم دستهایتان روی کیبورد باشد. برای کدنویس، یک کیبورد باید یک سال عمر داشته باشد! 😁
توجه توضیحات این جلسه، برای این است که چه آموزش متلب رایگان هوسم را دنبال کنید یا نکنید، آگاه باشید که راه یادگیری متلب چیست و چگونه به اهدافتان در کدنویسی برسید.
دوره آموزش متلب رایگان
در بخش قبل فهرست مطالب این دوره به همراه لینک آورده شد. برای آشنایی بیشتر، در ادامه خلاصهای از هر جلسه ارائه میشود. البته، مطالعه این بخش اختیاری است و میتوانید بلافاصله مطالعه جلسات را طبق فهرست مطالب شروع کنید. این دوره برای افراد مبتدی که اصلا با متلب آشنایی ندارند، مناسب است. در هر جلسه مثالها و تمرینهای متنوعی در نظر گرفته شده است. انجام این مثالها و تمرینها قطعا نقش بسزایی در فراگیری برنامهنویسی متلب دارد. امیدواریم از این آموزش بهره لازم را ببرید…
جلسه 01: متلب چیست؟
در جلسه اول از آموزش متلب هوسم، با نرم افزار متلب آشنا خواهیم شد. نرمافزار متلب یک پلتفرم برنامهنویسی است. این پلتفرم برای مهندسها و دانشمندان طراحی شده است. در ابتدای جلسه، تاریخچه کوتاهی از این نرم افزار آورده شده است. گفته شد که این پلتفرم اواخر دهه 70 میلادی در دانشگاه نیومکزیکو ساخته شد. سپس در مورد اینکه چرا باید متلب را یاد بگیریم توضیح داده شده است. همچنین، ویژگیهای نرم افزار متلب را نیز بررسی کردهایم. از جمله ویژگیهای ذکر شده در این قسمت عبارت است از: ریاضی بودن زبان متلب، مناسب بودن برای مهندسان و دانشمندان، جعبه ابزار های متعدد متلب، سرعت در انجام محاسبات ماتریسی، مطمئن بودن متلب و ساده بودن پیاده سازی در متلب.
برای شروع جلسه اول از آموزش رایگان برنامه نویسی متلب به لینک زیر مراجعه کنید.
جلسه 02: آشنایی با محیط متلب
نرمافزار متلب ، علاوه بر محیط کدنویسی، امکانات دیگری نیز در اختیار برنامهنویس قرار میدهد. وقتی نرمافزار متلب را باز میکنیم، با چندین پنجره مواجه خواهیم شد. هرکدام از این پنجرهها امکانات خاصی را در اختیار برنامهنویس میگذارند. در جلسه دوم از آموزش متلب هوسم، با چند پنجره اصلی نرمافزار متلب آشنا خواهید شد. در ادامه خلاصهای از مباحث گفته شده در جلسه دوم آورده شده است.
پنجره Command Window یکی از مهمترین پنجرههای متلب است. ما میتوانیم در این پنجره کدنویسی کنیم! کافی است دستورهای موردنظرمان را در Command Window بنویسیم و سپس کلید Enter را بزنیم. پنجره دیگری که بررسی شد، Workspace است. این پنجره متغیرها را در خود نگه میدارد. یعنی تمام متغیرهایی که در Command Window تعریف شدهاند، در این پنجره وجود دارند. با دابل-کلیک بر روی هرکدام از این متغیرها میتوانیم مقادیرشان را مشاهده کنیم. پنجره دیگر، Command History است. در این پنجره تاریخچه کدهایی که در Command Window نوشتیم وجود دارد. برای دسترسی به کدهایی که قبلا نوشتیم میتوانیم مستقیما روی آن دستور در Workspace کلیک کنیم. یا اینکه با استفاده از کلیدهای بالا و پایین این کدها را مرور کنیم تا به کد موردنظرمان برسیم. پنجره آخر نیز Current Folder است. این پنجره مشخص میکند که کد در چه مسیری اجرا میشود و داخل آن پوشه چه فایلهایی وجود دارد!
برای شروع جلسه دوم از آموزش رایگان برنامه نویسی متلب به لینک زیر مراجعه کنید.
جلسه 03: تعریف متغیر در متلب [آموزش متلب]
پس از معرفی نرم افزار متلب و آشنایی با محیط آن، یکراست سراغ تعریف متغیر در متلب میرویم. تعریف متغیر ابتداییترین کاری است که در اغلب زبانهای برنامهنویسی میتوان انجام داد. در این جلسه نحوه تعریف متغیر در متلب را بررسی کردهایم. برای تعریف متغیر در متلب یکسری محدودیتها نیز وجود دارد. مثلا یکی از قواعد این است که اسم متغیر فقط باید از حروف انگلیسی، اعداد و علامت زیرخط تشکیل شده باشد. علاوه بر این، نام متغیر نمیتواند با عدد شروع شود!
علاوه بر تعریف متغیر، مباحث دیگری نیز در این جلسه مطرح شدهاند. شاید با متغیر ans در متلب آشنا باشید. در این جلسه گفته شد که ans یک متغیر پیشفرض برای نگهداری نتایج است. زمانی که محاسبات را در هیچ متغیری ذخیره نکنیم، متلب نتیجه را در ans ذخیره خواهد کرد. همچنین دو پنجره Command Window و Command History کمی بیشتر بررسی شدهاند. در واقع نکاتی که در جلسه 1 گفته شده بود، در این جلسه به صورت عملی مورد استفاده قرار گرفتهاند.
برای شروع جلسه سوم از آموزش رایگان برنامه نویسی متلب به لینک زیر مراجعه کنید.
جلسه 04: ترفندهای متلب 1
در جلسه چهارم تعدادی از ترفندهای کاربردی در متلب معرفی شدهاند. در ابتدای جلسه چند متغیر آورده شده است که به صورت پیش فرض در متلب تعریف شدهاند. این متغیرها در واقع ثابتهای خاصی هستند که در علوم مختلف وجود دارند. مثلا عدد π که برابر با 3.14 است و در متلب به صورت پیش فرض در متغیر pi ذخیره شده است. متغیر بعدی عدد نپر است که مقداری برابر با 2.71 دارد. برای داشتن این عدد در متلب کافی است بنویسیم exp(1). متغیر بعدی اپسیلون است که در ریاضی معادل با یک عدد بسیار کوچک است. در متلب اپسیلون در متغیر eps ذخیره شده است. نماد دیگری که در ریاضی داشتیم بینهایت یا ∞ است. در متلب برای داشتن یک عدد بزرگ میتوان از متغیر inf استفاده کرد.
در این جلسه نحوه نوشتن اعداد مختلط نیز بررسی شده است. اینکه چطور با استفاده از متغیرهای i و j یک عدد موهومی را تعریف کنیم. همچنین در این جلسه دوباره سراغ پنجرههای Command Window، Command History و Workspace رفتیم. این بار نحوه پاک کردن این پنجرهها آموزش داده شده است. در پایان هم نحوه نمایش اعداد اعشاری در متلب با استفاده از دستور format توضیح داده شده است.
برای شروع جلسه چهارم از آموزش رایگان برنامه نویسی متلب به لینک زیر مراجعه کنید.
جلسه 05: آرایه در متلب
در جلسه پنجم از آموزش متلب رایگان نحوه تعریف آرایه در متلب را بررسی کردهایم. همانطور که میدانید، متلب مخصوص کار با بردار و ماتریس یا همان آرایهها است. از اسمش هم این مسئله پیداست. matlab مخفف Matrix Laboratory یعنی آزمایشگاه ماتریس است. کار با آرایهها در متلب از اهمیت ویژهای برخوردار است. به نوعی برای تسلط بر کدنویسی متلب نیاز است تا کار با آرایهها را خوب یاد بگیریم. برای تعریف یک آرایه در متلب از علامت براکت استفاده میکنیم. مثلا برای تعریف یک بردار سطری کافی است بنویسیم [1, 3]. یا مثلا [2; 7] یک بردار ستونی است. تعریف ماتریس به نوعی ترکیبی از تعریف بردار سطری و ستونی است. مثلا [1, 3; 7, 9] یک ماتریس 2×2 است.
در این جلسه میتوانید تعریف بردار و ماتریس با ابعاد دلخواه را به طور کامل یاد بگیرید.
جلسه 06: ماتریسهای خاص در متلب
ماتریس های خاص در متلب، بدون شک یکی از مهمترین و پرکاربردترین مباحث در کدنویسی متلب هستند. اما کاربرد ماتریس های خاص در متلب کجاست؟ فرض کنید بخواهیم یک ماتریس 10×10 بسازیم که تمامی عناصر آن صفر یا 1 باشند. برای این کار باید 100 تا صفر یا یک را دستی وارد کنیم؟ خیر اصلا نیازی به این کار نیست زیرا متلب دستوراتی را فراهم کرده است که با آن ماتریسهایی با ابعاد دلخواه و با مقادیر صفر یا یک بسازیم. در جلسه پنجم از آموزش رایگان متلب ، ما به بررسی این دستورها پرداختهایم.
در این جلسه نحوه ساختن ماتریس صفر با دستور zeros در متلب را آموزش دادیم. سپس تعریف ماتریسِ یک با دستور ones در متلب را توضیح دادیم. سپس گفتیم که چگونه با دستور eye در متلب ، یک ماتریس همانی بسازیم. در نهایت هم دو دستور inf و nan را توضیح دادیم. این جلسه بسیار مهم است. پس سعی کنید تمام تمرینهایی که برایتان در نظر گرفته شده را با دقت حل کنید.
جلسه ششم: ماتریسهای خاص در متلب
جلسه 07: اندیسگذاری در متلب [ آموزش متلب ]
در جلسه هفتم از آموزش متلب رایگان ، نحوه اندیس گذاری در متلب را بررسی کردیم. اندیس گذاری در برنامهنویسی متلب بسیار پرکاربرد است. چه در مباحث مقدماتی و چه در مباحث پیشرفته، بارها و بارها به اندیس گذاری نیاز پیدا خواهید کرد. اندیسگذاری برای استخراج مقادیر و یا جایگزینی آنها استفاده میشود. یعنی مثلا بخواهیم بدانیم چهارمین عنصر از بردار A چه مقداری دارد. یا اینکه بخواهیم مقدار دهمین عنصر از A را تغییر دهیم.
برای اندیسدهی به بردارها کافی است که جلوی نام بردار یک پرانتز باز کنید و شماره عنصری که میخواهید را بنویسید. برای ماتریسها نیز میتوانید از همین روش استفاده کنید. اما برای ماتریسها معمولا از روش دیگری برای اندیسدهی استفاده میشود. به این منظور جلوی اسم ماتریس یک پرانتز باز میکنیم. ابتدا شماره سطر را وارد کرده و سپس شماره ستون را وارد میکنیم. به همین راحتی میتوانیم مقدار عناصر یک ماتریس را استخراج یا جایگزین کنیم.
جلسه هفتم: اندیسگذاری در متلب
جلسه 08: عملیات روی آرایه ها در متلب
در این جلسه از آموزش رایگان متلب عملیات روی آرایه ها در متلب آموزش داده شدهاند. جمع، تفریق، ضرب، تقسیم و توان در آرایهها مباحثی هستند که در این جلسه پوشش داده شدهاند. در واقع پایهایترین عملیات ریاضی در این جلسه بررسی شدهاند. اگرچه جمع، تفریق و … را از دوران ابتدایی آموزش دیدهایم و به قول معروف فوت آب هستیم. با این حال در مورد آرایهها نکات ظریفی وجود دارند که باید آنها را حتما بدانیم. در غیر اینصورت در محاسبات دچار خطا و اشتباه میشویم.
جمع و تفریق آرایهها با دو علامت + و – انجام میشوند. دقت کنید که برای جمع یا تفریق بین آرایهها، حتما حتما آرایهها باید هماندازه باشند. ضرب ماتریسی با علامت * انجام میشود. در این حالت تعداد ستون آرایه اول باید برابر با سطر آرایه دوم باشد. اما در ضرب آرایهها، ضرب درایه به درایه نیز داریم. برای ضرب درایه به درایه از علامت *. استفاده میکنیم. تقسیم ماتریسها با علامت / و تقسیم درایه به درایه با علامت /. انجام میشود. اگرچه در ریاضی تقسیم آرایهها معنی ندارد اما در متلب تقسیم آرایهای وجود دارد که در این جلسه توضیح داده شده است. به توان رساندن آرایهها درواقع ضرب آرایه در خودش است و با علامت ^ انجام میشود. برای به توان رساندن تک تک آرایهها از علامت ^. استفاده میشود.
جلسه هشتم: عملیات روی آرایهها در متلب
جلسه 9: آشنایی با محیط متلب 2
باز هم آشنایی با محیط متلب! گفتیم که متلب امکانات بسیار زیادی دارد. در این جلسه دو موضوع بررسی شده که بسیار بسیار مهم هستند. گفتیم که یکی از ویژگیهای منحصربهفرد متلب، وجود help یا راهنمای قدرتمند است. به جرات میتوان گفت که این help قدرتمند، نیاز شما به اینترنت را (اگر صفر نکند)، تا حد زیادی کم میکند. هر دستور در راهنمای متلب یک صفحه توضیحات دارد. در این صفحه تمامی اطلاعات موردنیاز برای استفاده از دستور موردنظر آورده شده است.
یکی دیگر از امکانات متلب، mfile یا editor است. اگرچه هر دستوری را میتوانیم سریع در Command Window بنویسیم و اجرا کنیم. پروژههای پیچیده که صدها خط کد دارند را نمیتوانیم در این پنجره بنویسیم. کدهای طولانی در mfile نوشته میشوند. یک mfile را میتوانید هرجایی از کامپیوتر خودتان ذخیره کنید. هروقتی هم بخواهید میتوانید آن را باز کرده، تغییر دهید یا چیزی به کدها اضافه یا کم کنید.
جلسه نهم: آشنایی با محیط متلب 2
جلسه 10: ماتریس های تصادفی در متلب [ آموزش متلب ]
ماتریسهای تصادفی نوع خاصی از ماتریسهای خاص در متلب هستند. المانهای این نوع ماتریس اعداد تصادفی هستند. در متلب دستوراتی وجود دارند که میتوانند یک ماتریس یا آرایه تصادفی از اعداد تولید کنند. دستوراتی که برای این کار وجود دارند عبارتند از: دستور rand در متلب ، دستور randn در متلب ، دستور randi در متلب ، دستور randperm در متلب ، دستور magic در متلب .
اما تفاوت این دستورها در چیست؟ همه این دستورها یک آرایه تصادفی میتوانند تولید کنند. تنها تفاوت این دستورها در نوع اعدادی است که میتوانند تولید کنند. دستور rand، اعدادی بین صفر و یک میدهد. دستور randn ، اعدادی تصادفی با توزیع نرمال حول صفر میسازند. دستور randi آرایه تصادفی با اعداد صحیح تولید میکند. با randperm میتوانید یک بردار تصادفی با اعداد صحیح و در بازه دلخواه شما تولید میکند. در نهایت دستور magic یک ماتریس مربعی با اعداد صحیح تصادفی میسازد.
جلسه دهم: ماتریسهای تصادفی در متلب
جلسه 11: ترفندهای متلب 2
در این جلسه چندین دستور کاربردی متلب معرفی شدهاند. شاید بعد از انجام یکسری عملیات پیچیده روی آرایهها، بخواهید ابعاد خروجی را بدانید. دستورهایی در متلب وجود دارند که میتوان ابعاد یک آرایه را با آنها به دست آورد. این دستورها عبارتند از : size , numel و length. دستور numel تعداد المانهای یک آرایه را ارائه میکند. دستور size در متلب تعداد سطرها و ستونها را نشان میدهند. دستور length، طول یک آرایه را ارائه میکند.
در متلب این امکان وجود دارد که نوع متغیر را مشخص کنیم. مثلا یک متغیر را فراخوانی کردهایم و میخواهیم بدانیم از چه نوعی است. برای این کار میتوان از دستور های type و class در متلب استفاده کنیم. دستور whos تمام متغیرهای Workspace را با ابعاد و نوعشان لیست کرده و در Command Window نشان میدهد. امکان اضافه کردن توضیحات به کد، بسیار خوب است. زیرا به دیگران کمک میکند تا کد شما را راحتتر درک کنند. این کار در متلب با علامت % انجام میشود.
جلسه 12: توابع آماری در متلب [ آموزش متلب ]
توابع آماری برای توصیف ویژگیهای دادهها استفاده میشوند. برای توابع آماری در متلب دستورهای متعددی وجود دارد. در این جلسه تعدادی از دستورهای پرکاربرد مورد بررسی قرار گرفتهاند. دستورهایی که در این جلسه بررسی شدهاند عبارتند از: دستور mean در متلب ، دستور median در متلب ، دستور max در متلب ، دستور min در متلب ، دستور std در متلب ، دستور var در متلب و دستور mode در متلب .
دستور mean در متلب برای محاسبه میانگین استفاده میشود. با استفاده از این دستور میتوان میانگین را برای هر آرایهای به دست آورد. دستور median در متلب برای محاسبه میانه استفاده میشود. از دستور min و max در متلب به ترتیب برای محاسبه مینیمم و ماکزیمم آرایهها میتوان استفاده کرد. برای محاسبه واریانس و انحراف معیار به ترتیب دستورهای var و std وجود دارند. برای محاسبه پرتکرارترین اعداد نیز از دستور mode در متلب استفاده میشود.
جلسه دواردهم: توابع آماری در متلب
جلسه 13: رشته در متلب
رشتهها اگرچه در کارهای مهندسی بلا استفاده به نظر میرسند. اما درواقع رشتهها نیز استفادههای خاص خود را دارند. مثلا فرض کنید نتیجه محاسبات شما یک عدد مثلا 23 باشد و شما بخواهید آن عدد را نمایش دهید. آنوقت شما میتوانید بنویسید 23. یک راه بهتر این است که بنویسید مثلا « جواب معادله عدد 23 است.». یا مثلا در برخی دستورها، ورودی آدرس یک فایل خاص است. برای چنین دستورهایی باید آدرس به صورت رشته داده شود.
علاوه بر موارد گفته شده در بالا، ممکن است شما بخواهید یک متن را پردازش کنید. مثلا فرض کنید یک متن بلند بالا نوشتهاید. بعد از نوشتن متوجه شدهاید که به جای نوشتن عبارت «متلب»، اشتباها نوشتهاید «پایتون». به راحتی با متلب میتوانید این اشتباه را اصلاح کنید. برای انجام چنین کارهایی نیاز هست که کار با رشتهها در متلب را بدانید. دستوراتی در متلب وجود دارند که کار با رشتهها را آسان میکنند. از این رو در جلسه سیزدهم از آموزش متلب ما دستورهای مربوط به رشتهها را آموزش دادهایم.
جلسه 14: رسم نمودار در متلب [ آموزش متلب ]
یکی از راههای درک دادههای مختلف، نمایش آنها است. معمولا دادههای واقعی یکسری نقاط گسسته هستند. اگر بخواهیم این دادهها را روی کاغذ رسم کنیم، هر نقطه از داده را روی دستگاه مختصات علامت زده و سپس آنها را به هم وصل میکنیم. در متلب این کار با استفاده از دستور plot انجام میشود. دستور plot یکی از دستورات پرکاربرد متلب است که تقریبا در هر پروژهای پیدا میشود!
علاوه بر رسم نمودار، با دستور plot میتوان ظاهر نمودار را نیز تغییر داد. با دستور plot میتوان رنگ، شکل مارکر و نوع خط را در نمودار تغییر داد. هر سه option گفته شده به صورت یک ورودی واحد به دستور plot داده میشوند. دستورات دیگری نیز وجود دارند که برای اضافه کردن توضیحات به نمودار در متلب استفاده میشوند. این دستورها عبارتند از : xlabel، ylabel و title. در این جلسه نحوه رسم دو یا چند نمودار در یک پنجره با استفاده از hold on نیز آموزش داده شده است.
جلسه چهاردهم: رسم نمودار در متلب
جلسه 15: عملگرهای مقایسه در متلب
در 15-امین جلسه از آموزش متلب ، عملگرهای مقایسه در متلب و عملگرهای منطقی در متلب مورد بررسی قرار گرفته اند. کارکرد عمگرهای مقایسه از اسمشان پیداست. این عملگرها برای مقایسه اعداد یا آرایهها استفاده میشوند. در متلب نیز میتوانیم به این عملگرها به سادگی دسترسی داشته باشیم. عملگرهای مقایسه که در این جلسه بررسی شدهاند عبارتند از: علامت بزرگتر و کوچکتر در متلب (< و >)، علامت بزرگترمساوی و کوچکترمساوی در متلب ( => و =<) ، بررسی تساوی در متلب (==)، بررسی عدم تساوی در متلب (=!)
در این جلسه عملگرهای منطقی در متلب نیز معرفی شده اند. عملگرهای منطقی در واقع عملیات منطقی میان صفر و یکها را انجام میدهد. عملگرهایی که در این جلسه بررسی شدهاند عبارتند از: دستور not در متلب، دستور and در متلب، دستور or در متلب، دستور xor در متلب. علاوه براین، در این جلسه اندیس دهی منطقی نیز بررسی شده است.
جلسه پانزدهم: عملگرهای مقایسه در متلب
جلسه 16: دستور if در متلب [ آموزش متلب ]
در جلسه شانزدم از آموزش متلب ، دستور if در متلب را معرفی کردهایم. دستور if در متلب، به نوعی تصمیمگیری را به کدهایمان اضافه میکند. دستور if در متلب، یکی از مهمترین دستورهاست که لازم است خوب یاد گرفته شود. دستور if ساختار مشخصی دارد:
در بخش condition شرطها نوشته میشوند. شرط باید عبارتی انتخاب شود که یا True است یا False. به این منظور میتوان از عملگرهای مقایسه استفاده کرد. در بخش statement هم باید کدها نوشته شوند. کدهایی که در این بخش نوشته میشوند، تنها در صورتی اجرا خواهند شد که شرط برقرار باشد. یعنی condition برابر با True باشد. برای مطالعه این جلسه روی لینک زیر کلیک کنید:
جلسه شانزدهم: دستور if در متلب
جلسه 17: حلقه در متلب
در جلسه هفدهم از آموزش متلب ، حلقه در متلب آموزش داده شده است. قطعا حلقهها یکی از پرکاربردترینها در کدنویسی هستند! حلقهها از تکرار جلوگیری میکنند. مثلا فرض کنید بخواهیم اعداد 1 تا 100 را نمایش دهیم. آیا 100 خط کد باید بنویسیم و در هر خط یک عدد را نمایش دهیم؟ خیر! کافی است یک حلقه بنویسیم. در این جلسه دو دستور for و while بررسی خواهند شد. هردو دستور برای نوشتن حلقه به کار میروند. اما تفاوتهایی با هم دارند.
استفاده از این دو دستور نسبتا ساده است. هر کدام از این دستورها ساختار مشخصی دارند. ساختار دستور for در متلب به شکل زیر است:
مشاهده میکنید که دو کلیدواژه اصلی وجود دارد: for و end. این دو کلیدواژه ساختار حلقه را مشخص میکنند و حتما باید وجود داشته باشند. برای for، یک اندیس (index) و یک بازه (values) مشخص میشود. سپس در بخش statements، عملیاتی که باید تکرار شود نوشته میشود! ساختار while اما کمی متفاوت است:
در اینجا هم دو کلیدواژه اصلی وجود دارد: while و end. جلوی while یک شرط نوشته میشود. تا زمانی که این شرط برقرار باشد، کدهایی که در بخش statements وجود دارند تکرار خواهند شد! هر کدام از این دو دستور کاربرد خاص خود را دارند. در این جلسه علاوه بر توضیح این دستورها، نحوه ترکیب آنها با عملگرهای شرطی نیز آموزش داده شده است.
جلسه 18: تعریف تابع در متلب [ آموزش متلب ]
تمامی دستورهایی که تاکنون با آنها آشنا شدیم، در واقع یک تابع هستند. این توابع به صورت پیشفرض در متلب وجود دارند. یعنی متلب به محض اینکه باز میشود، این دستورها را میشناسد! این دستورها به صورت معجزهآسایی عملیاتی را تنها با نوشتن یک خط کد انجام میدهند. اما باید بدانید که شما هم میتوانید چنین توابعی بنویسید.
در کدنویسی مواقعی پیش میآید که کد شما بسیار شلوغ میشود. در چنین مواقعی، یکی از راه حلهای کارآمد استفاده از توابع هست. نوشتن تابع در متلب بسیار ساده است. تابع در متلب ساختاری به شکل زیر دارد:
ورودی ها، خروجیها و نام تابع را به ترتیبی که در تصویر مشاهده میکنید، مینویسیم. در بخش statements هم عملیاتی که باید آن تابع انجام دهد را مینویسیم. در این جلسه نحوه تعریف تابع به همراه تعدادی مثال کاربردی آموزش داده شده است.
جلسه هجدهم: تعریف تابع در متلب
جلسه 19: آرایه سلولی در متلب
در جلسه نوزدهم نحوه تعریف و کار با آرایه های سلولی آموزش داده شده است. آرایه های سلولی یک نوع آرایه در متلب هستند که المانهای تشکیل دهنده آن سلولها هستند. مقادیری که در این سلولها ذخیره میشوند میتوانند از یک نوع نباشند. یعنی ممکن است یک سلول از نوع رشته و دیگری از نوع آرایه باشد. از این رو آرایههای سلولی بسیار منعف هستند.
برای تعریف یک آرایه سلولی به سادگی میتوان از علامت آکولاد {} استفاده کرد. یا اینکه میتوان ابتدا با کمک دستور cell یک آرایه سلولی به ابعاد دلخواه ساخته سپس با اندیسدهی آن را پر کرد. اندیسدهی به سلولها میتواند با پرانتز یا آکولاد انجام شود. یعنی جلوی نام متغیر یک پرانتز یا آکولاد باز کرده و اندیس المان موردنظرمان را در آن مینویسیم.
جلسه نوزدهم: آرایه سلولی در متلب
جلسه 20: structure در متلب
استراکچرها، یک نوعِ داده (data type) در متلب هستند. یک استراکچر از واحدهای کوچکتری به نام field تشکیل شده است. یک field میتواند هر نوع دادهای را در خود ذخیره کند. از متغیر عددی گرفته تا سلول. شاید استراکچر را بتوان به یک جدول تشبیه کرد. یک جدول یکسری سربرگ دارد که نشان میدهد که دادههای هر ستون چه هستند. داخل هر سلول از این جدول میتوان هر داده دلخواهی را ذخیره کرد.
برای تعریف استراکچر در متلب میتوان از علامت dot یا دستور struct استفاده کرد. استفاده از این دو دستور بسیار ساده است. اما قبل از تعریف یک استراکچر باید یک نام مناسب برای استراکچر و هرکدام از field-هایش درنظر بگیرید. مثلا فرض کنید بخواهید یک استراکچر با دو فیلد بسازید. نام استراکچر را rect و نام دو فیلد را به ترتیب height و width در نظر بگیرید. برای ساختن چنین استراکچری کافی است بنویسید:
rect.height = 12 rect.width = 5
تعریف استراکچر به تفضیل و با مثالها و تصاویر متنوع آموزش داده شده است. برای ورود به این جلسه روی لینک زیر کلیک کنید:
جلسه 21: دستور input در متلب [آموزش متلب رایگان]
در این جلسه نحوه دریافت ورودی از کاربر آموزش داده شده است. در برخی کدها واقعا نیاز است که ورودی مستقیما از کاربر گرفته شود. حالا اگر کاربر ما کدنویسی متلب را بلد نباشد، اوضاع کمی پیچیده میشود. بنابراین نیاز به دستوراتی است که کاربر فقط یک عدد وارد کند و اصلا کدنویسی نکند. یک راه برای رسیدن به این هدف، استفاده از دستور input در متلب است. در پست « دستور input در متلب » نجوه کار با input در متلب به صورت کامل تشریح شده است.
جلسه بیست و یکم: دستور input در متلب
جلسه 22: محاسبه انتگرال در متلب
یکی از مباحث مهم و پرکاربرد در ریاضیات، انتگرال است. برای محاسبه انتگرال یک تابع، میتوان از متلب کمک گرفت. در متلب میتوانید انتگرال نامعین و معین را محاسبه کنید. برای محاسبه انتگرال نامعین، ابتدا باید تابع را به صورت سمبولیک تعریف کنید. یعنی باید با استفاده از syms، متغیرها را به متلب معرفی کرده و بعد تابع را تعریف کنید. سپس از دستور int برای محاسبه انتگرال کمک بگیرید.
برای محاسبه انتگرال معین نیز از دستور int استفاده میشود. انتگرال معین در متلب به صورت عددی نیز قابل محاسبه است. در این صورت کافی است از دستور integral استفاده کنید. البته برای استفاده از دستور integral، باید تابع را به صورت function handle تعریف کنید. جزئیات استفاده از این دو دستور در جلسه 22 به تفصیل آورده شده است.
جلسه بیست و دوم: محاسبه انتگرال در متلب
آموزش رایگان متلب مقدماتی
آموزش متلب هوسم، آموزش رایگان متلب مقذماتی است. در این آموزش تمامی مفاهیم پایه که برای آموزش برنامه نویسی متلب نیاز است گفته شده است. دقت کنید که آموزش برنامه نویسی متلب نباید به صورت تئوری خوانده شود. بلکه در کنار خواندن هر پست باید نرم افزار متلب دانشجو باز باشد. دانشجو باید برای تمامی مثالها و تمرینها وقت کافی بگذارد و همه را خودش حل کند.
طی گذراندن آموزش رایگان متلب مقدماتی ، ممکن است برایتان سوال پیش بیاید. در این صورت میتوانید سوال خود را در کامنتها مطرح کنید. مدرسان هوسم به تمامی سوالات دانشجویان پاسخ خواهند داد. پس از گذراندن آموزش رایگان متلب مقدماتی ، میتوانید شروع به حل پروژههای کوچک کنید. در آینده پروژههای کوچک متلب در سایت هوسم قرار داده خواهد شد تا توانایی دانشجویان در کدنویسی متلب پیشرفت کند.
سوالهای متداول در آموزش متلب رایگان
ما همواره با سوالهای مختلفی در آموزش متلب و سایر دروس موجود در هوسم مواجه میشویم. دراینجا به تعدادی از این سوالها پاسخ خواهیم داد. شما هم سوالهایتان در کامنت یا ایمیل یا با ادمین کانال متلب هوسم در میان بگذارید. لیست سوالات زیر بروزرسانی خواهد شد. روی هر سوال کلیک کنید تا جواب ما را بخوانید.
منابع آموزش متلب
در فهرست زیر، تعدادی از منابع خوب آموزش متلب را معرفی کردهایم. ضرورتی وجود ندارد که اینها را نگاه کنید. چون ما برای آموزش متلب، این منابع را مطالعه و استفاده کردهایم.
دیگر پستهای آموزش متلب
در ادامه برخی پستهای مفید متلبی که در وبسایت هوسم منتشر شده است را معرفی میکنیم:
رسم هیستوگرام در متلب
در این پست نحوه رسم هیستوگرام در متلب آموزش داده شده است. هیستوگرام یک مفهوم مهم در پردازش تصویر است. در این پست ابتدا با تئوری هیستوگرام آشنا میشوید. سپس به دو روش نمودار هیستوگرام در متلب را رسم خواهید کرد. در روش اول از دستور imhist استفاده خواهد شد. اما در روش دوم، از صفر کدی نوشته خواهد شد که هیستوگرام را رسم خواهد کرد.
بعد از آموزش متلب، سراغ آموزش پایتون بروید!
اگرچه متلب یک نرمافزار بسیار بسیار قدرتمند برای انجام هرگونه عملیات مهندسی است، اما امروزه یک زبان برنامهنویسی دیگر، ورد زبانهاست. و آن چیزی نیست جز پایتون. برخلاف متلب، پایتون یک زبان برنامهنویسی متنباز است. پایتون امروزه بسیار محبوب است و خود را در دل برنامهنویسان و مهندسان جا داده است.
اگر دوست دارید شما هم از قافله علاقمندان پایتون جا نمانید، به هوسم اعتماد کنید و آموزش پایتون هوسم را بخوانید! بله ما برای آموزش پایتون نیز یک دوره تکست محور و یک دوره ویدئویی کوتاه آماده کردهایم. این دوره کاملا مناسب افراد مبتدی و رایگان است. پس اگر میخواهید به قول معروف سه سوته با پایتون آشنا شوید، سری به لینک زیر بزنید.
جلسه آشنایی با آموزش متلب رایگان بهپایان رسید. میتوانید جلسات بعدی را شروع کنید. ما ارتباط مستقیم و نزدیکی که ما با کاربران خود در تلگرام داریم. بازخورد گرفتن از دانشجویان و صحبت با آنها باعث شده این دوره با شناخت مشکلات دانشجویان در آموزش متلب آماده کنیم. شما هم انتقاد و پیشنهادهای خود را با مطرح کنید. ما میخواهیم آموزشی را آماده کنیم که برای عده زیادی از افراد مناسب باشد. با هوسم همراه باشید…
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تعریف متغیر در متلب
دستور max در متلب
دستور محاسبه انتگرال در متلب
دستور input در متلب
دستور ezplot در متلب
حل دستگاه معادلات در متلب
31 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقتتون بخیر شما گفتید بهترین روز اموزش شروع متلب با پروژه هست خب از کجا گیر بیاریم ایم پروژه ها رو چون داخل هیچ سایتی
سلام خسته نباشید و ساپاس از زحماتتون. توی فایل هایی که بارگذاری کردید دستوراتی مثل رندوم یا سایز رو من پیدا نمیکنم خیلی هم گشتم. توی کودوم جلسات توضیح داده شده؟ چون الان تا جلسه8 دیدم و یهو توی بخش توضیح هلپ میاد و سایز رو مثال میزنه. با تشکر
بسیار عالی و گویا بود. سپاس
سپاس از شما🌹
سلام
خوبین
من ی مدته دارم روی یادگیری متلب کار میکنم ولی باور کنید اصلا آموزش خوب و جامع و مثال محوری توی نت وجود نداره.
کی pdf کتاب آموزش متلب شما آماده میشه؟
من هدفم یادگیری متلب و پایتون و ++C هست
لطفا راهنماییم کنید
ممنونم
سلام
زمان انتشار pdf کتاب آموزش متلب مشخص نیست. البته، این pdf همون جلسههای آموزش متلب رایگان میشه که میتونید همین الان از سایت مطالعه کنید. در همین صفحه، لینک 22 جلسه آموزش دردسترس هست.
سلام من جلسه اول رو دیدم خیلی راضی بودم حالا ببین بقیه جلسات چطور هست خیلی ممنون از زحماتتون واقعا عالیه 🌹🌹🌹
سلام ببخشین من تو متلب بعد رسم شکل اروره طول بردارها برابر نیس داد. میتونین راهنمایی کنین چ جور حلش کنم؟
سلام
در این صفحه محتوای مربوط به جلسه 16 از آموزش متلب که مربوط به دستور if بود، با کلیلک روی دکمه آبی رنگ:
“کلیک کنید”
به صفحه اشتباهی لینک شده !! و به آدرس :
https://howsam.org/
میره.
سلام باران عزیز،
لینک اصلاح شد 🙏🌹
در مورد فیلم آموزش متلب و آموزش کدنویسی در متلب ، آموزش متلب ریاضی، آموزش نرم افزار متلب در برق دانلود آموزش متلب pdf و آموزش مقدماتی متلب pdf هم مطلب بذارید و ما را با باران آموزش ها همراه کنید مرسی از سایت خوبتون
سلام
بله انشالله کم کم آموزش تخصصی هم میذاریم.
سلام خیلی ممنون از شما با آموزش جامع و کاملتون
یه سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید
میخوام یه برنامه بنویسم که با دستور for و if ، مجموع درایه های هر سطر و ستون ماتریس در ابتدای همون سطر و ستون تولید بشه برای مثال یه ماتریس ۵۰*۵۰ با اضافه شدن جمع هر سطر و ستون به ۵۱*۵۱ تبدیل میشه تشکر
سلام، سپاس🌹
برای این کار نیازی به استفاده از for و if نیست. با ایندکسینگ و اسلایسینگ میتونید این مساله رو حل کنید:
my_mat = randi(100, 50, 50);
[m, n] = size(my_mat);
new_mat = zeros(m+1, n+1);
new_mat(2:m+1, 2:n+1) = my_mat;
new_mat(1, 2:n+1) = sum(my_mat, 1);
new_mat(2:m+1, 1) = sum(my_mat, 2);
new_mat(1, 1) = sum(my_mat, [1, 2]);
تشکر از سرعت پاسخگویی شما
اما در این مسئله من تنها مجاز به استفاده از if و for هستم
آیا امکان نوشتن این برنامه با این دو دستور وجود داره؟
خواهش میکنم.
بله، یه راه ساده برای حل این مسئله کد زیر هست:
a = randi(100, 50, 50);
[m, n] = size(a);
new_mat = zeros(m+1, n+1);
new_mat(2:m+1, 2:n+1) = a;
s_t = 0;
for i=1:m
s_c = 0;
for j=1:n
s_c = s_c + a(i, j);
end
new_mat(1+i, 1) = s_c;
s_t = s_t + s_c;
end
new_mat(1, 1) = s_t;
for p=1:n
s_row = 0;
for q=1:m
s_row = s_row + a(q, p);
end
new_mat(1, 1+p) = s_row;
end
سپاس فراوان 🙏🙏🌷
خواهش 🌹
با سلام
آموزشها عالیه
منتظر pdf هستم تا بصورت آفلاین هم بشه استفاده کرد
سلام
سپاس 🌹🙏
آموزشها ادامه داره… نسخه pdf آموزش متلب هم درحال آمادهسازیه. در تلاشیم که یک نسخه با کیفیت آماده کنیم.
آموزش متلب مقدماتی عالی بود. اگر کتاب الکترونیک PDF این دوره هم ساخته شود عالی تر است. برای آموزش پیشرفته MATLAB هم اگر برنامه یا دوره ای دارید بفرمایید.
سلام
سپاس 🌹🙏
طی چند ماه آینده، کتاب الکترونیک و دوره ویدئویی آموزش MATLAB آماده میشه.
از شما بابت پیشنهادتون ممنونیم.
ممنون. خیلی خوب نوشتید. لطفا پروژه بذارید تمرین کنیم.
سلام
سپاس 🌹🙏
بله حتما
سلام
من پایتون و سی رو بلدم
از نظر کد زنی متلب چقدر به این 2 شبیه هست؟
سلام
پایتون و متلب شباهتهای زیادی باهم دارند. طوریکه اگر یکی از این دو رو بلد باشید، بعدی رو بهراحتی میتونید یاد بگیرید و همچنین زود مسلط بشید.
اگر در پایتون با numpy و matplotlib آشنا باشید، باید بگم که این دو پکیج الگو گرفته از متلب هستند.
ممنون
سلام
ممنون عالیه. کاش pdf جلسات رو هم برای دانلود بذارین.
سلام
سپاس
تهیه یک کتاب رایگان شامل این 20 جلسه رو شروع کردیم. انشالله که بتونیم زود آماده کنیم.
سلام. من همه جلسات خوندم. به نظرم آموزش متلب شما توی سایتهای فارسی بهترینه.
سلام
سپاس